Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová panenka s omáčkou s blumami

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou panenku opláchneme vodou, osušíme a svážeme provázkem do válečku. Dvě lžíce oleje smícháme s mletým zázvorem a lžičkou mletého pepře, touto směsí panenku potřeme a necháme ji odležet v chladu nejméně 2 hodiny (nejlépe přes noc). Odleželé maso osolíme a zprudka opečeme ze všech stran dozlatova na rozpáleném oleji. Pak maso vyjmeme, přeložíme do pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a troubu vypneme. Do pánve s výpekem z masa přidáme vypeckované a nakrájené blumy, marmeládu, červené víno a deci až dvě vývaru, dobře promícháme a povaříme asi 10 minut, dokud blumy nezměknou. Omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, dochutíme solí a pepřem a ještě krátce povaříme. Vepřovou panenku zbavíme provázku, nakrájíme ji na několik válečků, rozdělíme ji spolu s omáčkou na talíře a podáváme s opečenými brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |28. dubna 2013
to musí být dobrota Odpovědět
jana.h |28. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
jitu3ka|28. dubna 2013
vypadá moc dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!