Maso osolte a opepřete Cibuli najemno nakrájejte a na troše oleje osmahněte na pánvi. Až se maso zatáhne, lehce posypejte dvěma lžícemi hladké mouky a krátce zarestujte. Takto upravené maso pokryjte slaninou, přidejte čerstvou bazalku (nemusí být ), půl sáčku suš.švestek a podlila cca 2dcl vody. V restauraci dle popisu přidali i porstské víno Přiklopte pokličkou a dejte do trouby na 30minut - 220st. Poté maso vyjměte a zbytek slijte do vysoké nádoby a ponorným mixérem dohladka rozmixujte. Měla by vám vzniknout poměrně hustá omáčka. Pokud je moc hustá nařeďte trochou vody, pokud řídká, chvíli vařením zredukujte... Omáčku ochutnejte a pokud je hodně sladká, přidejte trochu soli. Ale nepotlačte lehce nasládlou chuť úplně. Můžete ještě i dopepřit čerstvě mletým pepřem. Panenku nakrájejte na plátky. Podávejte s orestovanými brambory. Další výbornou kombinací by mohly být bramborové knedlíky. Další varianta je s kuřecím masem