Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Autor receptu: ssupperr (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso osolte a opepřete Cibuli najemno nakrájejte a na troše oleje osmahněte na pánvi. Až se maso zatáhne, lehce posypejte dvěma lžícemi hladké mouky a krátce zarestujte. Takto upravené maso pokryjte slaninou, přidejte čerstvou bazalku (nemusí být ), půl sáčku suš.švestek a podlila cca 2dcl vody. V restauraci dle popisu přidali i porstské víno Přiklopte pokličkou a dejte do trouby na 30minut - 220st. Poté maso vyjměte a zbytek slijte do vysoké nádoby a ponorným mixérem dohladka rozmixujte. Měla by vám vzniknout poměrně hustá omáčka. Pokud je moc hustá nařeďte trochou vody, pokud řídká, chvíli vařením zredukujte... Omáčku ochutnejte a pokud je hodně sladká, přidejte trochu soli. Ale nepotlačte lehce nasládlou chuť úplně. Můžete ještě i dopepřit čerstvě mletým pepřem. Panenku nakrájejte na plátky. Podávejte s orestovanými brambory. Další výbornou kombinací by mohly být bramborové knedlíky. Další varianta je s kuřecím masem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |11. června 2013
hned bych ochutnala Odpovědět
david.kruml.1 |5. června 2013
skvělé k jemnému masu jako je panenka se taková omáčka skvěle hodí Odpovědět
Vlasta78 |24. května 2013
to vypadá nádherně! Odpovědět
meinita |16. května 2013
zkusím, určitě s tím kuřecím to musí být vynikající Odpovědět
FOTOrecepty |16. května 2013
Taky vyzkouším ;-) Odpovědět
petr.helman.5|31. srpna 2016
Rád zkusím Odpovědět
danca.popovicova|20. prosince 2013
1* Odpovědět
Aggie|19. května 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!