Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová panenka ve slanině

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Panenku nakrájíme na cca 3 cm kousky. Osolíme a opepříme ji ze všech stran. Každý kousek zabalíme do delšího plátku slaniny a zajistíme párátkem. Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno a zbytek slaniny na nudličky. Ná pánvi rozehřejeme olej a na něm panenku z každé strany opečeme cca 3 minuty a odložíme mezi dva talíře, abychom ji udrželi teplou. Na výpek dáme cibuli, žampiony a zbytek slaniny a restujeme dorůžova. Pak směs zaprášíme moukou, mírně osmahneme a zalijeme cca 1 a 1/2 dcl vody. Šťávu dobře provaříme, ke konci přidáme opečené panenky a necháme je prohřát. Podáváme s vařeným bramborem Poznámka Můj experiment.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |21. srpna 2013
panenku mám ráda na různé způsoby Odpovědět
olma |15. června 2013
super 1* Odpovědět
jana.remkova.7 |8. března 2013
Honzo, moc děkuji! No, zrovna panenka není mou silnou stránkou, ale tahle byla fakt dobrá:-) Odpovědět
Jan |8. března 2013
Uložím a v neděli vyzkouším. Jani díky, máš hodně výtečných receptů, jsi dobrá kuchařka. Odpovědět
petr.helman.5|21. srpna 2013
Rád zkusím díky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!