Oba kousky panenky ze všech stran osolte a opepřete. Je lepší použít tlučený a ne mletý pepř – větší kousky pepře lépe chuťově vyniknou. Panenku pak ze všech stran potřete olivovým olejem. Tři až čtyři plátky slaniny narovnejte vedle sebe, položte na ně panenku a do slaniny ji zamotejte. Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a obalený špalík masa na něm ze všech stran zprudka orestujte. Pokud máte pánev s plastovým držadlem, přendejte maso do pekáčku a ten pak vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů (horkovzdušnou na 160 stupňů) a pečte ještě 20–25 minut. Délka záleží na tom, jak moc propečené maso chcete mít. Dvacet pět minut by ale pečení nemělo přesáhnout, aby maso nebylo vysušené. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě. Zbytek slaniny nakrájejte najemno, cibuli nakrájejte na nudličky. Na kapce olivového oleje zpěňte cibulku i se slaninou, přidejte uvařené brambory a krátce je opečte. Zlatavé brambory pak rozšťouchejte. Do výpeku z masa přidejte asi 70 g másla a svařte hustou omáčku, pokud máte po ruce vepřovou šťávu. Brambory naservírujte přes formičku do úhledného kroužku, panenku rozkrojenou napůl položte přes brambory. Porci zalijte trochou šťávy a dozdobte pažitkou nebo najemno nasekanou natí z jarní cibulky. A můžete podávat!