Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová panenka Welington

Autor receptu: Trudka4 (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žampiony rozmixujeme a dáme z nich vydusit vodu na pánvi na trošce másla. Osolíme je a opepříme. Po vydušení necháme vychladnout. Panenku rozdělíme na asi 3 kusy. Osolíme, opepříme /poměrně dost/. Maso zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, asi 2 minutky, jen aby se zatáhlo. Přendáme ho na talíř a celé ho pomažeme hořčicí. Necháme vychladnout. Na potravinářskou folii rozložíme plátky slaniny, tak aby se jedním centimetrem překrývaly. Slaninová plocha musí být tak velká, aby se do ní dal zabalit jeden kus masa. Na slaninu natřeme třetinu žampionové náplně. Doprostřed položíme maso a pomocí potravinářské folie zabalíme do tvaru bonbonu, tak aby nikde nebyly vzduchové bubliny. Takto zabalíme všechny 3 kusy masa. Dáme tak na půl hodinky do lednice ztuhnout. Na pomoučeném vále si rozválíme třetinu listového těsta. Musí být velké tak, abychom do něj mohli zabalit balíček s masem a ještě nám zbylo asi 5 cm na překrytí. Okraje těsta pomažeme minimálně 3 cm žloutkem. Z balíčku s masem odstraníme folii a položíme na střed plátu listového těsta. Zavineme, přebytečné těsto odstraníme a konce přitiskneme a přehneme směrem nahoru, aby nám při pečení nevytekla šťáva. Tak si zabalíme všechny 3 kusy masa. /Můžeme si to připravit večer, den dopředu a přes noc to nechat v lednici ztuhnout/. Pak je položíme na pekáč, vystlaný pečícím papírem, pomažeme z vrchu a z boků žloutkem a můžeme posypat hrubozrnnou solí. Vložíme do rozpálené trouby asi na 190 stupňů a pečeme 25 – 30 minut. /u hovězí panenky pečení protáhneme asi tak o 10 minut/. Vytáhneme z trouby a necháme ještě 10 minut odpočinout. Pak rozřežeme zoubkovaným nožem na 3cm široké plátky. Příloha může být jen podušená čerstvá zelenina. My jsme měli šťouchané brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šebi72 |8. listopadu 2014
mňam Odpovědět
kymlal |31. ledna 2014
super Odpovědět
PF*13 |1. června 2013
luxusní Odpovědět
JanaB |1. června 2013
dobrota Odpovědět
roxana-zdena |17. března 2013
Delikatesa! Odpovědět
slava |17. března 2013
vyzkouším Odpovědět
dajul |17. března 2013
vypadá to dobře Odpovědět
Trudka4 |17. března 2013
Recept se zdá složitý, ale to je jen zdání. Ten výsledek na konci snažení stojí za to. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!