Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová pečeně na bylinkách

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V misce si připravíme marinádu z oleje, sójové omáčky, shery, citronové šťávy, pepře a provensálského koření. Vše důkladně promícháme. Maso z kýty, krkovičky, kotlety nebo ořechu z plecka omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme důkladně ze všech stran marinádou a necháme nejméně půl hodiny rozležet. Naležené maso i s marinádou vložíme do pekáče a dáme do hodně předehřáté trouby a při 220°C pečeme asi 5-7 minut. Poté podlijeme trochou horké vody, zakryjeme poklicí, a pečme asi 50 minut při 180°C. Odstraníme poklici, pečeni polijeme medem, posypeme jemně nasekanými bylinkami, sezamovým semínkem a necháme dopéct dozlatova. Jako příloha jsou výborné různě upravené brambory a zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |2. srpna 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!