Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová pečeně s jablky

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na marinádu si promíchejte vodu s bílým vínem, cukrem, solí, veškerým kořením, najemno nakrájenou cibulí a česnekem. Směs na marinádu přelijte do kastrůlku a krátce povařte. Poté ji odstavte z ohně, přilijte olivový olej a nechte zchladnout. Kýtu omyjte pod studenou tekoucí vodou, osušte ji papírovou utěrkou a převažte potravinářským provázkem. Vložte ji do kameninové mísy, osolte, zalijte vychladlou marinádou, zakryjte a nechte marinovat, nejlépe přes noc. Marinované vepřové vložte do máslem vymazané formy a potřete je zbylým máslem. Pečte v předem vyhřáté troubě při 190 stupních asi 50 minut, dokud maso nezezlátne. Během pečení je průběžně přelévejte přecezenou marinádou a výpekem z masa. Jablka důkladně omyjte, nakrájejte je na osminky a zbavte jadřinců. Dejte je do kastrůlku, posypejte cukrem, podlijte bílým vínem a asi 6 minut povařte. Vypečenou šťávu z masa zahustěte solamylem, krátce povařte a dochuťte solí a pepřem. Upečené maso naporcujte, přendejte na talíře a obložte jablky a vařenými bramborami. Nakonec přelijte šťávou z masa.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!