Na marinádu si promíchejte vodu s bílým vínem, cukrem, solí, veškerým kořením, najemno nakrájenou cibulí a česnekem. Směs na marinádu přelijte do kastrůlku a krátce povařte. Poté ji odstavte z ohně, přilijte olivový olej a nechte zchladnout. Kýtu omyjte pod studenou tekoucí vodou, osušte ji papírovou utěrkou a převažte potravinářským provázkem. Vložte ji do kameninové mísy, osolte, zalijte vychladlou marinádou, zakryjte a nechte marinovat, nejlépe přes noc. Marinované vepřové vložte do máslem vymazané formy a potřete je zbylým máslem. Pečte v předem vyhřáté troubě při 190 stupních asi 50 minut, dokud maso nezezlátne. Během pečení je průběžně přelévejte přecezenou marinádou a výpekem z masa. Jablka důkladně omyjte, nakrájejte je na osminky a zbavte jadřinců. Dejte je do kastrůlku, posypejte cukrem, podlijte bílým vínem a asi 6 minut povařte. Vypečenou šťávu z masa zahustěte solamylem, krátce povařte a dochuťte solí a pepřem. Upečené maso naporcujte, přendejte na talíře a obložte jablky a vařenými bramborami. Nakonec přelijte šťávou z masa.