Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
1) Vepřovou pečeni vcelku propíchneme nožem uprostřed a vařečkou zvětšíme otvor. Do tohoto otvoru pomocí vařečky zasouváme na poloviny nakrájené švestky. 2) Maso osolíme, okmínujeme a potřeme olejem. 3) Cibuli, česnek a celer nakrájíme na kusy, přidáme zbytek švestek a vše dáme do pekáče. Na to položíme maso, trochu podlijeme a pečeme 15 minut na 220 °C a poté přilijeme džus a vývar a pečeme asi hodinu na 175 °C. Poléváme výpekem, můžeme podlít vodou. 4) Poté dáme maso stranou, výpek propasírujeme, nakrájíme hrušku na kostky a chvíli ji povaříme ve výpeku. Případně dosolíme. 5) Maso podáváme nakrájené na plátky, polité šťávou, například s rýží.