Vepřové maso nejprve navrchu nařízneme do mřížky a pak opečeme ze všech stran na pánvi. Přendáme je do pekáčku, dostatečně osolíme, posypeme kmínem a jemně nasekaným rozmarýnem, podlijeme vodou a upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme horkou vodou. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, posypeme ji cukrem a mícháme, až se cukr rozpustí. Pak přidáme na nudličky nakrájené zelí a osolíme. Chvíli mícháme, pak nepatrně podlijeme a dusíme skoro doměkka. Jablka omyjeme, odstraníme slupky i jádřince a nakrájíme na kostičky. Zalijeme je citronovou šťávou a přidáme do zelí. Přisypeme i kuličky vína, znovu promícháme, podle chuti okyselíme octem a dosolíme. Ještě krátce prohřejeme.