Česnek oloupeme a prolisujeme.Vepřovou pečeni omyjeme a osušíme.Svrchu do ní nožem uděláme několik mělkých zářezů tak,aby vznikla mřížka.Osolíme jí ,opepříme a potřeme česnekem.Pečeni poklademe snítkami rozmarýnu i šalvěje a pak převážeme nití,aby bylinky během pečení nepadaly dolů.Cibule oloupeme,nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme na dno pekáče.Na ně položíme připravené maso.Pečeni potom posypeme rozdrcenými hřebíčky,pokapeme olejem a podlijeme asi 100 ml vody.Pečeme v troubě při 180 stupních asi 90 minut.Během pečení jí přeléváme bílým vínem a výpekem podle potřeby podléváme vodou.Zhruba 10 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu v troubě na 220 stupňů.pečeni posypeme nahrubo nastrouhanou citrónovou kůrou a dopečene dozlatova.Výpek slijeme do kastrůlku a rozpustíme v něm máslo.Zaprášíme ho hladkou moukou a podle potřeby zředíme vodou.Šťávu asi 5 minut povaříme.Podáváme s brambory.