Makarony s krůtími medajlonky
45
1
2
Promícháme nakrájený česnek na plátky, celer na plátky, cibuli nahrubo, bobkový list, hřebíček, šalvěj nasekanou nahrubo a odrhnuté listy rozmarýnu. Vepřovou pečeni nahoře rozřízneme do mřížky a obalíme ho v připravené směsi. Přelijeme vínem a necháme odpočívat alespoň 12 hodin v lednici. Vyjmeme z marinády a opečeme ze všech stran dozlatova. Přecedíme marinádu, tekutinu schováme a zeleninu s kořením dáme do hrnce a opékáme asi 4 minuty. Přidáme maso, osolíme a přilijeme marinádu. Přivedeme k varu a pak po sběračkách přiléváme horké mléko. Na mírném ohni necháme provařovat 2 hodiny. Omáčku můžeme propasírovat. Podáváme nakrájené na plátky přelité omáčkou.