Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová pěčeně v mléku

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Promícháme nakrájený česnek na plátky, celer na plátky, cibuli nahrubo, bobkový list, hřebíček, šalvěj nasekanou nahrubo a odrhnuté listy rozmarýnu. Vepřovou pečeni nahoře rozřízneme do mřížky a obalíme ho v připravené směsi. Přelijeme vínem a necháme odpočívat alespoň 12 hodin v lednici. Vyjmeme z marinády a opečeme ze všech stran dozlatova. Přecedíme marinádu, tekutinu schováme a zeleninu s kořením dáme do hrnce a opékáme asi 4 minuty. Přidáme maso, osolíme a přilijeme marinádu. Přivedeme k varu a pak po sběračkách přiléváme horké mléko. Na mírném ohni necháme provařovat 2 hodiny. Omáčku můžeme propasírovat. Podáváme nakrájené na plátky přelité omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |28. prosince 2013
ukládám Odpovědět
Polda |27. prosince 2013
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!