Omyté maso na straně podélně nařízněte tak, aby se dalo "otevřít" a jeho plocha se zhruba zdvojnásobila. Posypte ho zázvorem a solí a obojí do masa vetřete.
Na koření vyskládejte slaninu a cibuli, maso smotejte do rolády a ovažte ho provázkem. Povrch potřete solí, zázvorem a pepřem a ze všech stran roládu orestujte na rozpáleném sádle.
Přesuňte ji do pekáče, podlijte použitým sádlem a dejte péct do trouby rozehřáté ho podlévejte vodou či
vývarem.
Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte. na 250 °C. Po chvíli teplotu snižte
a pečte maso doměkka. Pravidelně ho podlévejte vodou či vývarem.
Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte.