Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová pečínka po ostrovním způsobu

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dno a strany nádoby, ve které budeme pečínku péct, obložíme tenkými plátky slaniny a na dno položíme několik bobkových listů. Česnek nasekáme nadrobno, přidáme sůl, olej, mateřídoušku, rozmarýn a kozalec, promícháme a směsí důkladně natřeme maso. Pak maso nacpeme do nádoby, zalijeme pálenkou a pokryjeme plátky slaniny. Pokud je někde volné místo zalijeme jej sádlem, poněvadž pečínka se musí péci bez přístupu vzduchu, a to asi 2 hodiny na 180 ˚C. Podáváme ji studenou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!