Opláchneme a osušíme maso.Pokmínujeme a tučnější část položíme do pekáče na nakrájenou cibuli.Pak ho zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou. Maso dusíme jemně asi ½ hodiny – mezitím maso povolí a potom se dá do vyhřáté trouby.Pečeme je odkryté a za stálého podlévání vlastní vypečenou šťávou.Vodu nepřiléváme.Po 1 ½ hodině maso obrátíme.Pokud je tučná část vysoká nakrájíme ji na 1 cm silné čtverečky.Pečeme dále maso, nepodléváme.Aby se uvolnil tuk, je dobré maso propichovat vidličkou.Po 45 minutách maso zalijeme teplou vodou.Šťáva dostane za ½ hodiny zlatohnědou barvu i kůrka je křupavá.Pro lepší chuť a barvu přidáme do šťávy papriku a stroužky česneku. Podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky a dušeným zelím.