Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová pečínka s knedlíkem a dušeným zelím

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Opláchneme a osušíme maso.Pokmínujeme a tučnější část položíme do pekáče na nakrájenou cibuli.Pak ho zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou. Maso dusíme jemně asi ½ hodiny – mezitím maso povolí a potom se dá do vyhřáté trouby.Pečeme je odkryté a za stálého podlévání vlastní vypečenou šťávou.Vodu nepřiléváme.Po 1 ½ hodině maso obrátíme.Pokud je tučná část vysoká nakrájíme ji na 1 cm silné čtverečky.Pečeme dále maso, nepodléváme.Aby se uvolnil tuk, je dobré maso propichovat vidličkou.Po 45 minutách maso zalijeme teplou vodou.Šťáva dostane za ½ hodiny zlatohnědou barvu i kůrka je křupavá.Pro lepší chuť a barvu přidáme do šťávy papriku a stroužky česneku. Podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky a dušeným zelím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!