Vepřovou plec nakrájejte na silnější plátky a dejte je do pekáče. Maso nasolte, pokmínujte, přidejte k němu 3 nakrájené cibule a rozmarýn a podlijte troškou vody. Maso nepřikládejte, ale pečte ho v otevřeném pekáči asi 1 hodinu při teplotě 200 stupňů. Zatímco se maso peče, připravte si zelí. Do kastrolu dejte 2 lžíce sádla a přihoďte nakrájenou cibulku. Pak ji nechte na tuku zpěnit a vložte zelí, ze kterého jste slili vodu. Zelí občas zamíchejte a duste přibližně 20 minut. Nakonec ho dochuťte cukrem a solí. Do velkého hrnce dejte vařit vodu a osolte ji. Než začne vřít, nastrouhejte si oloupané a omyté brambory. K nim přidejte vejce, sůl, olej a mouku. Těsto pořádně promíchejte, musí být hustší než na bramborák. Lžící z něj vykrajujte koule, které vkládejte do hrnce s horkou vodou. Knedlíky promíchejte až tak po 3 minutách. Vařte je asi 6 minut. Hotové knedlíky slijte a propláchněte je studenou vodou. K pečenému masu přidejte zbylé 2 lžíce sádla, aby byla chutnější šťávička, a vše potom naservírujte na předem nahřáté talíře.