Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová plec se šťávou

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžička mletá paprika sladká
  • mletý černý, 1/4 lžičky pepř
  • 1/2 lžičky sůl
  • plec, nebo kotlety, 600 g vepřové
  • plnotučná, 1 lžíce hořčice
  • sladký, 2 lžíce kečup
  • tmavá hotová jíška, 2-3 lžíce
  • 100 ml voda
  • 3 stroužky česnek

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme. Plátky masa potřeme vymíchanou směsí a vložíme do pečícího sáčku. Zalijeme 100 ml vody, maso promícháme a urovnáme. Sáček uzavřeme, dáme na plech, několikrát propíchneme jehlou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 minut při 150°C, poté maso přelijeme do kastrolu. Šťávu můžeme nechat jen tak, nebo nastavit vodou a zahustit hotovou jíškou. Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |25. června 2013
dobré Odpovědět
dana.gajanova|26. řijna 2014
vypadá chutně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!