Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová plec se žampióny

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na menší kousky - nudličky, plátečky. Na rozehřátém másle maso chvíli osmahneme, poté mírně osolíme, podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme skoro do měkka. Vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampióny a dusíme vše do měkka. Přidáme houbové koření, kousek bujónu, dochutíme solí a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Povaříme a nakonec zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |7. března 2013
Pytlík žampionů mám právě v lednici... dávám bod a do oblíbených! (Kotlety na mrazáku - zítra je taky den) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!