Nejdříve si připravíme mleté kuřecí maso. Osolíme jej, opepříme, přidáme hořčici a škrob. Uděláme si plát z mletého masa, vložíme jej mokrou rukou na alobal a poklademe na něj kousky rajčátek, plátky mrkve, kousky barevných paprik, proužky mladé jarní cibulky a plátky šalvěje. Plát mletého masa s náplní spojíme mokrou rukou v šišku, jako sekanou. Bůček rozkrojíme na větší plát, lehce ho okořeníme - kořením na vepřovou pečeni. Na tento plát vložíme šišku z mletého masa s barevnou náplní. Vše pečlivě zavineme a provážeme provázkem tak, aby nám masová náplň nevytékala na pekáček. Kdyby se nám to i přesto stalo, že náplň vytéká, poklademe na tato místa plátky dobré slaniny nebo šunky. Do pekáčku dáme olej a roládu na něm ze všech stran orestujeme tak, aby se maso dobře zatáhlo. Roládku posypeme kmínem, posypeme pokrájenou cibulí, červenou sypkou paprikou, podlijeme vodou a pečeme, za občasného podlévání výpekem doměkka. Zpočátku můžeme roládu přikrýt alobalem na dobu cca 30 minut na 180 stupňů. Pak již roládu pečeme odkrytou, dalších cca 60 minut doměkka. /podle váhy masa/ cca- 90-120 minut. Podáváme s pažitkovou bramborovou kaší a zeleninovým salátem.