Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové jazyky po uhersku

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jazyky uvaříme v osolené vodě doměkka. Zchladlé je oloupeme a nakrájíme na plátky. Na proužky nakrájenou cibuli a silnější kolečka brambor krátce osmahneme na sádle, osolíme, okořeníme, ještě chvilku smažíme a poté vše podlijeme vývarem z jazyků a dusíme téměř doměkka. Do zapékací misky vymazané máslem a vysypané strouhankou dáme polovinu podušených brambor, rozložíme na ně plátky jazyka, proužky papriky, na klínky nakrájená oloupaná rajčata a vše zakryjeme zbylými dušenými brambory. Směs pak zapečeme asi 15 minut v horké troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!