Maso opláchneme a nakrájíme na kostky.Cibuli oloupáme,nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na sádle,nejlépe v paspiňáku.Přidáme nakrájené masové kostky a za stálého míchání je osmahneme po všech stranách.Přisypeme papriku,mouku a krátce vše za stálého míchání osmažíme.Postupně přiléváme vřelou voduaž na požadované množství a stále mícháme,abychom neměli na dně usazeninu.Přidáme masox,rozmačkaný česnek,rajčatový protlak a osolíme.Papińák uzavřeme a necháme vše dusit 30-40 minut.Hotovou omáčku s měkkým masem podle potřeby dosolíme,přidáme na plátky nakrájené párky a smetanu a necháme jěště chvíli za stálého míchání probublávat.Omáčka musí být hustší. Příloha,vařené brambory,houskový knedlík,rýže.