Z vepřových kotlet odsekneme výčnělky obratlových kostí, kotlety nařízneme po obvodech i u kostí, naklepeme, potřeme olejem, posypeme paprikou, složíme na sebe do hlubší misky a necháme v chladničce několik hodin proležet. Před přípravou urovnáme kotlety do původního tvaru, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a opékáme 4 1/2-6 minut, potom je obrátíme, potřeme olejem a stejnou dobu opékáme i na druhé straně. Kotlety osolíme, přeložíme na talíře, obložíme připravenou směsí a podáváme se smaženými bramborovými hranolky. Příprava směsi: Šunku (salám) nakrájíme na nudličky, osmažíme na oleji, přidáme drobně nakrájenou okurku, houby a kapii, na tenká půlkolečka nakrájenou cibulí a osmahneme. Zalijeme je vínem a kečupem, osolíme, opepříme a prohřejeme.