Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Z vepřových kotlet odsekneme výčnělky obratlových kostí, po obvodech i u kostí je nařízneme, naklepeme. Potřeme olejem, opepříme, složíme na sebe do porcelánové misky a necháme v chladničce několik hodin odležet. Před přípravou urovnáme kotlety do původního tvaru, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a opékáme stejnou dobu. Mezitím na oleji osmahneme kapary a okurku nakrájenou na kostičky, poprášíme je moukou, lehce osmahneme, zalijeme trochou vody, rozmícháme a krátce povaříme. Přidáme smetanu, víno, hořčici, omáčku povaříme, je-li třeba osolíme a okyselíme. Měkké kotlety osolíme, přeložíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami.