Játra po S'Čchuansku
45
1
4
Ze solamylu, mouky, prdopeč, žloutku, 4 lžic oleje a 6 lžic vody umícháme hladké těsto. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Namočíme je v těstíčku a necháme okapat. V pánvi wok nebo v podobně vysoké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, maso na něm opečeme a vyjmeme. Mrkev a žampiony nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a na něm za stálého obracení opečeme mrkev. Přidáme houby, bambusové výhonky a hrášek, cca 3 minuty dusíme. Kečup smícháme s octem, sherry, meruňkovou zavařeninou a cukrem. Dochutíme pepřem, solí a paprikou. Omáčku a maso přidáme k zelenině a prohřejeme.