1. Vepřovou kýtu si nakrájíme na medailonky, zprudka osmahneme na cibulce, dle chuti osolíme, opepříme, podlijeme masovým vývarem, přidáme kmín, silný polévkový vývar a necháme dusit doměkka. 2.Připravíme si pohankovou rýži a to následujícím způsobem. V jednom kastrolku uvaříme rýži parboiled a v druhém kastrolku pohanku (dle návodu). Po uvaření smícháme rýži spolu s pohankou, okořeníme špetkou kurkumy a promícháme. 3. Šťávu z masa trošku zahustíme žitnou moukou. Po přidání mouky musíme dusit nejméně 20 minut, takže mouku přidáváme, ještě když je maso trošku tuhé. Povaříme a můžeme podávat. Vepřové medailonky s pohankovou rýží nemá tolik kalorií jako běžná rýže, pokud zahušťujeme žitnou moukou, taktéž nemá tolik kalorií, jako mouka pšeničná. DOBROU CHUŤ