Recept Kachna podle Lejly
45
2
4
Maso nakrájejte na 4 stejně velké plátky, naklepejte a po obdodu několikrát nařízněte, pak plátky osolte a opepřete.Rozehřejte část másla a maso na něm z každé strany opékejte 2-3 minuty, přilijte vývar a duste 5-8minut. Očištěné a nakrájené houby poduste na zbylém másle, když se šťáva odpaří, podlijte trochou vody nebo vývaru a duste doměkka. Pak houby přidejte k masu a duste ještě asi 10 minut. Mléko rozmíchejte se smetanou a moukou a touto záklechtkou zalijte maso s houbami. Na mírném ohni za častého míchání povařte ještě asi 15 minut, hotovu omáčku osolte a opepřete podle chuti a ozdobte mladou cibulkou a kudrnkou. Příloha mohou být jak knedlíky, tak brambory.