Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové na houbách

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 svazek jarní cibulky
  • petrželka kudrnka
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 400 g nakrájených hřibů
  • 80 g másla
  • 600 - 800 g vepřové kýty
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 250 ml smetany
  • 300 ml vývaru z masoxu

Pracovní postup:

Maso nakrájejte na 4 stejně velké plátky, naklepejte a po obdodu několikrát nařízněte, pak plátky osolte a opepřete.Rozehřejte část másla a maso na něm z každé strany opékejte 2-3 minuty, přilijte vývar a duste 5-8minut. Očištěné a nakrájené houby poduste na zbylém másle, když se šťáva odpaří, podlijte trochou vody nebo vývaru a duste doměkka. Pak houby přidejte k masu a duste ještě asi 10 minut. Mléko rozmíchejte se smetanou a moukou a touto záklechtkou zalijte maso s houbami. Na mírném ohni za častého míchání povařte ještě asi 15 minut, hotovu omáčku osolte a opepřete podle chuti a ozdobte mladou cibulkou a kudrnkou. Příloha mohou být jak knedlíky, tak brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |12. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
dinulinka|20. února 2014
vyzkouším... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!