Ledvinky namočíme přes noc do mléka s octem, abychom se zbavily nepříjemného zápachu. Druhý den je důkladně propláchneme vodou a odstraníme blanky. Poté ledvinky nakrájíme na proužky a znovu vypereme v další vodě. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit, vložíme pokrájené cibule, orestujeme, vložíme sterilovanou nakrájenou červenou kapii, malá rajčátka, lžičku hořčice, gulášovou papriku, špetku sušené chilli papričky, kmín a okapané pokrájené ledvinky. Orestujeme a necháme pustit šťávu, pak dáme podusit . Zaprášíme moukou. Přilijeme vodu, zamícháme a dusíme ještě do měkka. Nakonec vše dochutíme solí a barevným pepřem. Podáváme s rýží, do které jsme vložili také kapii a oloupaná rajčátka pro výbornou chuť i vůni. Zdobíme petrželkou. Poznámka: Velmi dobrá má zkušenost na očistu ledvinek : Je to ale rada babiček, poprášit ledvinky mletou kávou na cca dvě hodiny a pak řádně proprat a zápach není vůbec žádný a skvěle to funguje.