Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové ostřejší ledvinky

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ledvinky namočíme přes noc do mléka s octem, abychom se zbavily nepříjemného zápachu. Druhý den je důkladně propláchneme vodou a odstraníme blanky. Poté ledvinky nakrájíme na proužky a znovu vypereme v další vodě. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit, vložíme pokrájené cibule, orestujeme, vložíme sterilovanou nakrájenou červenou kapii, malá rajčátka, lžičku hořčice, gulášovou papriku, špetku sušené chilli papričky, kmín a okapané pokrájené ledvinky. Orestujeme a necháme pustit šťávu, pak dáme podusit . Zaprášíme moukou. Přilijeme vodu, zamícháme a dusíme ještě do měkka. Nakonec vše dochutíme solí a barevným pepřem. Podáváme s rýží, do které jsme vložili také kapii a oloupaná rajčátka pro výbornou chuť i vůni. Zdobíme petrželkou. Poznámka: Velmi dobrá má zkušenost na očistu ledvinek : Je to ale rada babiček, poprášit ledvinky mletou kávou na cca dvě hodiny a pak řádně proprat a zápach není vůbec žádný a skvěle to funguje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |10. července 2013
skvělý recept neznám vyzkouším Odpovědět
zuzi |19. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |9. dubna 2013
jak jsou ledvinky pikantnější, jsou dobré, tak ať mu chutná Odpovědět
fionka |9. dubna 2013
ledvinky nemusím ale manžel je miluje Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!