Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Maso nakrájíme na plátky a lehounce naklepeme. Připravené maso rozložíme do pekáčku, na maso dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nasekaný na plátky. Vše osolíme a okořeníme kmínem a pepřem. Zakapeme sójovou omáčkou a podlijeme vodou tak, aby maso bylo zcela potopeno. Nezakryté vložíme do trouby rozehřáté na 250°C a pečeme asi 30 minut. Pak maso ve výpeku otočíme, je-li třeba ještě podlijeme a teplotu snížíme na 200°C. Pečeme, až je maso měkké a tekutina se vypaří asi na polovinu. Měkké maso vyndáme a obsah pekáče rozmixujeme, až vznikne hladká omáčka. Do omáčky vrátíme maso. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem, na talíř můžeme přidat i špenát.