Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na silnější plátky, zeleninu očistíme a na drobno pokrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme plátky masa z obou stran. Maso se musí napřed opékat, ne dusit, proto dáváme najednou přiměřené množství. Opečené maso vybíráme na podnos. Do pánve do výpeku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a kolečka mrkve s cílem, aby mrkev pustila barvu a cibulka byla do zlatova, pak zeleninu osolíme a promícháme. Zakryjeme pokličkou a na slabém plameni restujeme asi pět minut. Přidáme opečené plátky masa. Podlijeme vínem, okořeníme vegetou a přikryté dusíme 20 minut. Mezitím si nakrájíme houby a přidáme je do pánve k masu. Houby jsou samozřejmě nejlepší čerstvé lesní, když nejsou, použijeme žampiony. V krajním případě nám poslouží i sušené hříbky. Promícháme, po chvíli je podlijeme smetanou, přikryjeme pokličkou a všechno dohromady dusíme za občasného míchání tak dlouho, dokud nejsou houby hotové. Když jsou měkké, můžeme servírovat. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami, prostě s tím, co si momentálně přejeme. Tip: Pokud chceme mít omáčku zvláště jemnou, rozšleháme vajíčko a v omáčce je řádně promícháme a provaříme. Poznámka : Maso na přípravu tohoto jídla má být libové, jídlo osahuje spoustu tuku: smetana, olej ... Takže mastné části raději hned odkrojíme. Přeji Vám dobrou chuť. :-)))