Maso očistíme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Okořeníme je tymiánem, pepřem a osolíme. Pak je opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Plátky masa vyjmeme a na zbylém oleji po opékání orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Zalijeme ji zeleninovým vývarem a vínem (nemajetní mohou použít krabičák). Vložíme zpět opečené plátky masa a dusíme doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem nebo vodou. Na konci bychom měli mít stejné množství omáčky, jako když jsme začínali dusit, t.j. asi 1/2 litru. Mezitím si připravíme bramborové šišky. Vařené brambory oloupeme a umeleme nebo najemno nastrouháme. Přidáme k nim vejce, hrubou mouku, krupici a osolíme. Vypracujeme tužší těsto a rozdělíme ho na dílky, ze kterých tvarujeme šišky. Pracujeme velmi rychle, aby nám těsto nezačalo řídnout. Šišky vkládáme do vroucí osolené vody. po zavaření je opatrně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je cca 10-12 minut, podle velikosti šišek. Dokončíme omáčku, dochutíme ji česnekem nakrájeným na plátky, tymiánem, solí a pepřem. Přidáme důkladně opraný a na větší kousky nakrájený pórek. Necháme jej krátce projít varem a podáváme.