Recept vypadá složitě, ale není to tak zlé. Přibližně osm porcí. Plátky masa naklepeme a vložíme do marinády. Marináda na maso: do misky dáme hořčici, kečup, švestkovou omáčku, pepř a mexické nebo podobné koření, sůl, pořádně zamícháme. Každý plátek v marinádě vymácháme a ponecháme v misce. Marináda pro cibuli a jablko: cukr, 2 lžíce dobré sójovky, pepř, špetičku soli. Cibuli nakrájíme podélně na proužky a jablko na měsíčky, každý pak rozdělíme na 4 kousky. Cibuli vložíme do marinády. Připravíme velkou( nejlépe hranatou) pánev na maso a menší pánev na cibulky, které vyklopíme na rozpuštěné sádlo do pánvičky a za občasného míchání a obracení smažíme. Jablko přidáme až k téměř Dáme vařit přílohu, jakou jsme vybrali a na máslo nasypeme mražený hrášek nebo zelené fazolky, obojí pustí vodu, netřeba přilévat, a podusíme na zkus. Je to moc dobré, ale syté, tak ubrat něco přílohy. Olej na velké pánvi rozpálíme a vložíme po částech maso i s marinádou. Usmažíme první část, vyndáme na talíř a usmažíme další část a pak poslední. Do pánve přisypeme mouku a zamícháme. Přiléváme vodu po troškách a stále mícháme. Nakonec vmícháme 3 lžíce sójovky, necháme chvilku přebublat, přidáme zkaramelizovanou cibulku s jablkem, zamícháme a vložíme maso.