Plátky vepřového plecka naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme prolisovaným česnekem (asi 3 - 4 větší stroužky). Maso uložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody s půl kostkou bujónu a 2 oloupanými stroužky česneku. Vaříme téměř doměkka. Pak scedíme. Provařený česnek vyjmeme. Naložené maso osmahneme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Pekáček lehce vymažeme olejem nebo máslem. Poklademe polovinou brambor, posypeme sušeným česnekem, položíme plátky vepřového plecka, znovu poklademe plátky brambor a znovu posypeme sušeným a teď i nasekaným čerstvým česnekem (2 stroužky). Bohatě posypeme nasekaným libečkem nebo koprem. Nakonec zalijeme smetanou ke šlehání. Vepřové plecko na česneku zapékáme v troubě asi na 170 °C (30 - 40 minut). Občas brambory na povrchu přelijeme smetanou z pekáčku. Vepřové plecko na česneku podáváme jako hlavní chod. Na talíř přidáme třeba pár sterilovaných okurek k přikusování a máme hotovo.