Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové ramínko s máslovo-křenovou omáčkou

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: pro 4 osoby
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 45 min.
Vaření: 2 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky a dejte do horkého vývaru (mělo by být sotva ponořené). Přidejte tymián a nahrubo nasekanou cibuli. Nechte vařit odkryté asi 1-1,5 hodiny, dokud není skoro měkké.
  2. Mezitím co se maso vaří, rozehřejte troubu na 220°C. Umyté brambory nakrájejte na větší měsíčky a nasypte na velký plech. Zakápněte olejem, osolte, opepřete a promíchejte, aby se ze všech stran obalily v oleji. Dejte do vyhřáté trouby a pečte 30-35 minut, v polovině jednou promíchejte.
  3. Pokud máte kořenovou zeleninu nebo růžičkovou kapustu, můžete přidat k bramborám. Pečou se přibližně stejně dlouho.
  4. Vývar přeceďte do menšího kastrůlku. Maso zatím uchovejte v teple (můžete ho dát i na chvíli do trouby k bramborám). Přecezený Vývar vařte zprudka asi 5 minut, až se tekutina odpaří na třetinu. Odstavte, přidejte nakrájené máslo a metličkou míchejte, dokud se všechno máslo nerozpustí a omáčka je smetanově jemná. Dochuťte křenem, osolte a opepřete.
  5. Na talíř dejte brambory a maso, přelijte omáčkou a posypte petrželkou nebo čerstvým tymiánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!