4 vepřové řízky, 1 velká cibule, sůl, pepř, koření Adžika, kremžská hořčice, olej, 2 dl piva, 2 zelené papriky, 2 kyselé okurky, kečup, masox, tmavá instantní jíška nebo polohrubá mouka na zahuštění. Postup Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, kořeníme Adžikou a potřeme z obou stran hořčicí. Opečeme je na pánvi a dáme do kastrolu, kde jsme osmažili dozlatova cibuli. Přidáme 2 lžíce kečupu, podlijeme pivem a vývarem z masoxu a pomalu dusíme do měkka. Pak řízky vyjmeme, do šťávy přidáme nakrájené papriky a okurky, doplníme vodou a chvíli podusíme. Omáčku zahustíme tmavou instantní jíškou nebo polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě podle toho, jak chceme omáčku hustou. Ještě 10 min. povaříme, nakonec vložíme maso a ještě prohřejeme. Podáváme s rýží.