Vepřové řízky naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Opečeme je na rozpáleném oleji a vyjmeme. Ve výpeku z masa osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Řízky vložíme zpět na osmaženou cibulku, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, bobkový list a nové koření, kostku bujonu, sojovou omáčku, kečup, zalijeme 1 dl piva a dle potřeby horkou vodou. Pod pokličkou dusíme asi půl hodiny. Poté do omáčky vložíme na růžičky rozebraný květák a lístky čerstvé saturejky a ještě chvíli podusíme. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme 1 - 2 lžícemi hladké mouky, rozmíchané v troše studené vody a ještě 10 minut povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s těstovinami, rýží nebo s knedlíkem.