Staňte se našimi fanoušky na:

VEPŘOVÉ ŘÍZKY NA PIVU

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
54× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

4 vepřové řízky, 1 velká cibule, sůl, pepř, koření Adžika, kremžská hořčice, olej, 2 dl piva, 2 zelené papriky, 2 kyselé okurky, kečup, masox, tmavá instantní jíška nebo polohrubá mouka na zahuštění. Postup Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, kořeníme Adžikou a potřeme z obou stran hořčicí. Opečeme je na pánvi a dáme do kastrolu, kde jsme osmažili dozlatova cibuli. Přidáme 2 lžíce kečupu, podlijeme pivem a vývarem z masoxu a pomalu dusíme do měkka. Pak řízky vyjmeme, do šťávy přidáme nakrájené papriky a okurky, doplníme vodou a chvíli podusíme. Omáčku zahustíme tmavou instantní jíškou nebo polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě podle toho, jak chceme omáčku hustou. Ještě 10 min. povaříme, nakonec vložíme maso a ještě prohřejeme. Podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

biglol |12. listopadu 2013
pěkné Odpovědět
lucie.s.kopecka |10. listopadu 2013
super, ukládám, vyzkouším Odpovědět
Konato |7. listopadu 2013
Také ukládám a vyzkouším. Je to lákavé. Odpovědět
Bohu |7. listopadu 2013
ukládám Odpovědět
Lada 3|22. ledna 2014
:-) musím vyzkoušet Odpovědět
kotatetecko4|7. ledna 2014
to vyzkouším. Odpovědět
Petkab|22. prosince 2013
Nakonec jsem nepřidávala papriky ani okurky a přesto to bylo výborné. Ačkoliv můj chlap nepije pivo tak tohle mu moc a moc chutnalo. Odpovědět
Lenka 3|23. listopadu 2013
také ukládám a vyzkouším ;-) Odpovědět
Káma|20. listopadu 2013
Ukládám a vyzkouším:))) Odpovědět
JarcaPralinka|8. listopadu 2013
ukládám vyzkouším :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!