Odblaněná, na nudličky pokrájená játra podusíme na části másla, měkká osolíme. Z vepřové kýty nakrájíme dvanáct řízků, rozklepeme je, osolíme, poklademe připravenými játry, přeložíme v půli, okraje sklepneme paličkou na maso a upevníme jehlami na závitky. Řízky poprášíme moukou, vložíme na pekáček s rozehřátým sádlem a krátce podusíme v troubě. Po chvilce řízky obrátíme, podlijeme vývarem a dusíme v troubě pod vrchním dílem pekáče. Ke konci tepelné úpravy vrchní díl pekáčku sejmeme, aby řízky zčervenaly, a nakonec přidáme zbývající máslo. (Pro malou společnost můžeme připravit řízky jako minutky) Podáváme s vařenými bramborami, hranolky, mohou být i americké brambory - příloha podle gusta. K řízkům většinou podávám buď zeleninový salát nebo zeleninovou oblohu (rajčata,papriky). Můj muž k tomuto jídlu požaduje rybízový kompot.