Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové řízky s hruškami

Autor receptu: Barficka (270 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pevné zralé hrušky oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém tuku řízky po obou stranách opečeme (nejméně 8-10 minut). Měkké maso vyjmeme a necháme v teple. Do pánve vložíme nový tuk a do rozehřátého přidáme mouku, krátce ji osmahneme, zalijeme vodou, vínem, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme kostky hrušek a chvilku společně prohříváme. Stáhneme z ohně, podle chuti okořeníme a omáčkou s hruškami přelijeme maso. Podáváme s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

cvrcek |20. června 2013
zajímavé :-) Odpovědět
Petruna |28. května 2013
musím vyzkoušet :) Odpovědět
Vlasta78 |27. května 2013
super Odpovědět
Barficka |27. května 2013
Lucie - není to moc sladké. Používám kyselejší vínko a na konci trošku dosolím a dopepřím. Odpovědět
lucie.l.farova |27. května 2013
zajímavé..jen nebude to moc sladké? Odpovědět
Menzy |27. května 2013
vždy dělám jen s broskví, tohle je zajímavá varianta, zkusím, děkuji Odpovědět
petra.konfrstova |27. května 2013
zajímavý recept, díky, ukládám:-)) Odpovědět
darina.studenkova.5 |15. května 2013
zajímavé, vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!