Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Maso očistíme vlhkým ubrouskem a z jedné strany potřeme hořčicí. Pak na plátky rozložíme zelí a kapii, maso zavineme do rolek a ovážeme režnou nití nebo sepneme masovými jehlami. V kastrolu rozehřejeme 3 lžíce másla závitky na něm opečeme do hněda. Pak je podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme cca 50 minut. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na kolečka. Jablka podusíme na zbytku másla asi 10 minut. Potom je osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Rolky vyjmeme ze šťávy, kterou vydusíme do tuku a vešleháme do ní zakysanou sdmetanu. Šťávu už nevaříme, rolky zbavíme nití (nebo jehel) a rozdělíme na talíře. Každou porci polijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší. My k pokrmu přidáváme ještě dušená jablíčka.