Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové rolky

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Maso očistíme vlhkým ubrouskem a z jedné strany potřeme hořčicí. Pak na plátky rozložíme zelí a kapii, maso zavineme do rolek a ovážeme režnou nití nebo sepneme masovými jehlami. V kastrolu rozehřejeme 3 lžíce másla závitky na něm opečeme do hněda. Pak je podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme cca 50 minut. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na kolečka. Jablka podusíme na zbytku másla asi 10 minut. Potom je osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Rolky vyjmeme ze šťávy, kterou vydusíme do tuku a vešleháme do ní zakysanou sdmetanu. Šťávu už nevaříme, rolky zbavíme nití (nebo jehel) a rozdělíme na talíře. Každou porci polijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší. My k pokrmu přidáváme ještě dušená jablíčka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |15. května 2013
Opět recept, kterému se dá věřit... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!