Nejdříve nadrobno nasekejte cibuli a orestujte ji na másle. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev s celerem, nahrubo nasekanou petrželku, pažitku a vše osmahněte. Vmíchejte zakysanou smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Vše poduste asi 5 minut na mírném ohni. Vepřovou kýtu si očistěte, nakrájejte ji na plátky a rozklepejte přes mikrotenovou fólii. Plátky osolte, opepřete a poklaďte plátky pórku a připravenou zeleninovou směsí. Plátky stočte do závitků a upevněte párátkem. V hrnci rozpalte olej a závitky ze všech stran opečte. Podlijte je vývarem, přiklopte a na mírném ohni duste asi 30 minut. Šťávu vyduste na tuk, zaprašte ji hladkou moukou a za stálého míchání metlou ji zřeďte horkou vodou a nechte chvíli provařit. Hotový pokrm podávejte s těstovinami, ochucenou rýží nebo opečenými bramborami.