Maso nakrájíme na kostky; česnek, šalotku a jarní cibuli nakrájíme najemno a přidáme k masu. Vmícháme rybí nebo sójovou omáčku a v této marinádě necháme maso asi 30 minut stát. Na pánev nalijeme olej, přidáme cukr a opatrně (!) zahřejeme. Když cukr začne hnědnout, vyndáme maso z marinády a vložíme ho na pánev. Osmažíme do zlatova, přidáme ananasovou šťávu a dusíme (necháme "pobublávat") na mírném ohni asi 30 minut. Z chilli papriček odstraníme vnitřek a nakrájíme je najemno. Spolu se zázvorem pak dáme do marinády, přidáme krevety. V jiné pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme krevety s marinádou. Smažíme, dokud krevety nezmění barvu. Maso a krevety smícháme, podáváme s rýží. Pokud použijeme vařené krevety, tak je přidáme do marinády (rozpálené na oleji) až před podáváním.