Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové s pomerančovou omáčkou

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pomeranče opláchněte a osušte. Dva pomeranče oloupejte a dlouhým ostrým nožem z nich vykrájejte dílky. Z dalšího pomeranče odřízněte dva tenké plátky kůry, seřízněte z nich bílou vrstvu a oranžovou část nakrájejte na jemné nudličky. Poté oba zbylé pomeranče překrojte a vymačkejte z nich šťávu. Maso nakrájejte na plátky. Lehce je naklepejte, osolte a posypejte drceným pepřem i koriandrem. Pak si v pánvi rozehřejte olej, maso v něm z obou stran zprudka opečte a přendejte do pekáčku. Pekáček vložte do trouby, předem rozehřáté na 150 stupňů, a maso udržujte teplé. Do pánve, ve které jste opékali maso, nalijte vývar, povařte, přilijte všechnu šťávu z pomerančů a nechte přejít varem. Vmíchejte škrob rozmíchejte asi v 50 ml vody a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Snižte teplotu, podle potřeby přisolte, přidejte drcený pepř, dílky pomerančů a nakrájenou kůru. Omáčku krátce prohřejte. Hotovou omáčku rozdělte na talíře, přidejte maso i s výpekem a posypejte koriandrem. Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mona22 |2. června 2013
ukládám a vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!