Omejeme a nakrájíme zeleninu na menší kostečky (brambory, paprika, rajčata cibule). Česnek nakrájíme na tenké plátky a maso také na malé kostečky. Připravíme si hlubší zapékací mísu a do ní po vrstvách klademe suroviny. První vrstvou by měla být část brambor pak rajčata, paprika, cibule a česnek v libovolném pořadí a nakonec maso. Solíme vrstvu brambor a potom až maso které sypeme kořením gyros grilovacím kořením a semtam plácneme na vrch tochu hořčice (opepříme). Pokračujeme další vrstvou brambor, zelenina, maso a zase solíme, pepříme, koření a hořčice, takto pokračujeme dokud nám suroviny nedojdou, nebo dokud nemáme mísu plnou. Na vrchu by měla být poslední vrstvou maso (zase koření, sůl, pepř, hořčice). Vkládáme do předehřáté trouby a pečeme na maximum, dokud se neudělají brambory i maso. V průběhu pečení mužeme podlévat vodou a můžeme také semtam promíchat. Pikantnost pokrmu lze doplnit směsí chili nebo podobně, hodně také ovlivní množství hořčice, ale nemělo by se to přehánět.