Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové srdce na smetaně

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(4 hlasy)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Srdce umyjeme a nakrájíme na malé proužky. Do tlakového hrnce dáme trochu oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Přidáme srdce, oloupanou malou mrkev, celer, koření, zalijeme vývarem nebo vodou, podle chuti osolíme a hrnec uzavřeme. Dusíme asi 40 minut od bodu varu doměkka. Ocedíme, srdce vybereme a ostatní zeleninu mačkadlem na brambory rozmačkáme. Dáme zpět do šťávy, podle potřeby přidáme vývar a uvedeme do varu. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a krátce povaříme. Přilijeme smetanu, necháme projít varem a podle chuti přidáme cukr, ocet a sůl. Srdce dáme zpět do omáčky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |29. března 2021
Udělám Odpovědět
betka |3. června 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
zuzi |22. února 2013
to by mi chutnalo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!