Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové v domácí konzervě

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso i s kůží nakrájíme na kousky velké asi 5 cm, osolíme, přidáme kmín a rukou promícháme. Napěchujeme maso do sklenic asi 2 cm pod okraj, zalijeme lžící vody a zavíčkujeme. V zavařovacím (nebo i obyčejném hrnci) s poklicí vaříme ve vodě mírným varem asi 2 hodiny. Pak necháme sklenice v hrnci i s vodou vychladnout a druhý den ve vaření pokračujeme další hodinu. Sklenice vyndáme z hrnce a necháme vychladnout ve spíži (ne v ledničce). Konzervy masa vydrží opravdu dlouho, podáváme s čerstvým chlebem. Tip: Čím déle se maso vaří, tím více se dostane z masa šťávy a tak i báječného rosolu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

q |15. srpna 2013
fajn Odpovědět
Rentiér1946 |5. srpna 2013
1+++ Odpovědět
oliv |4. srpna 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!