V misce rozmíchejte zakysanou smetanu s hořčicí a 2 lžícemi petrželky. Směs dle chuti osolte a opepřete. Omyté a osušené maso dejte do smetanové marinády, ze všech stran obalte a chvíli nechte ve směsi proležet. Pak je obalte v nasekaných ořeších a dejte do pekáčku, trochu podlijte vodou. Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180°C a maso pečteasi 50 minut. Během pečení maso přelévejte výpekem, případně podlévejte horkou vodou. Upečené maso vyndejte z pekáčku a uchovejte v teple. Výpek přelijte do větší pánve, přidejte na kousky pokrájená rajčata, fazolky a zeleninu krátce poduste. Nakonec osolte, opepřete a vmíchejte do ní zbytek petrželky. Příloha: podušená zelenina, vařené nebo opečené brambory.