Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřový ledvinkový mozeček

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné ledvinky zbavené žlučovodů a tuku spaříme horkou vodou, nakrájíme na malé kousky nebo tenké plátky. Na 30 g másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme ledvinky, kmín a dusíme asi 10 minut. Pak ledvinky zaprášíme moukou a chvíli povaříme. Zatím si rozkvedláme vejce s vodou solí a pepřem, a vlijeme na 40 g rozehřátého másla do dvou pánví. Pánvemi rychle potřásáme, aby se nám vejce nepřichytila. Když je omeleta skoro hotová, položíme ji na ledvinky a hustě posypeme sekanou petrželkou. Na jednu porci počítáme 1/2 omelety s bramborovou kaší a salátem z kysaného zelí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!