Staňte se našimi fanoušky na:

Verunčina zelňačka

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1/2 kostky masoxu
  • hladká mouka
  • sádlo
  • bobkový list
  • mletá sladká paprika
  • pepř
  • 1 papriková klobása
  • 2 brambory
  • 1 větší cibule
  • 400 g kysaného zelí
  • 100 ml smetany
  • 1 - 1,5 l vody
  • 1 stroužek česneku

Pracovní postup:

Kysané zelí překrájíme na menší kousky (je-li příliš kyselé, propláchneme ho studenou vodou). Cibuli nakrájíme nadrobno, na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibulku a osmahneme ji dorůžova. Pak přisypeme mletou papriku a necháme ji na cibulce zpěnit. Oboje zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Vše zalijeme horkou vodou. Do polévky přidáme připravené zelí, masox, pepř, sůl, bobkový list a vaříme cca 20 minut. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, po 20-ti minutách varu přidáme do polévky nakrájené brambory,prolisovaný stroužek česneku,na půl kolečka nakrájenou paprikovou klobásu. Vaříme do změknutí brambor, ke konci vaření přidáme do polévky smetanu a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |3. ledna 2013
dneska jsem ji měla k snídani mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!