TĚSTO: 100g másla, 100g moučkového cukru, 6 žloutků, 6 bílků, 100g čokolády na vaření, 100g jemně strouhaných mandlí KRÉM: 100g másla, 30g moučkového cukru, 2 vejce natvrdo, 2 lžíce tuzemáku POLEVA: 100g moučkového cukru, 1 bílek, citronová šťáva podle potřeby + barevný máček Měkké máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně zapravíme žloutky, pak rozehřátou vlažnou čokoládu. Střídavě pak vmícháme nastrouhané mandle a pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme do pekáčku nebo plechu s vyšším okrajem na pečící papír (vrstva silná asi 1 cm) a pečeme cca 10 minut na 165°C. Zchladlý plát vyklopíme na vál, sloupneme papír a rozkrojíme na 2 stejné díly. Jeden potřeme krémem z doběla vyšlehaného másla s cukrem a jemně nastrouhanými vařenými žloutky (bílky zbudou). Pak do pěny zašleháme mírně ohřátý tuzemák. Krémovou vrstvu přiklopíme druhým plátem, povrch zákusku urovnáme, lehce stlačíme a necháme zchladnout. Potom nakrájíme a potřeme polevou utřenou z moučkového cukru, syrového bílku a citronové šťávy. Než poleva ztuhne, posypte ji barevným máčkem. Rada: Pokud by někomu vadilo přidání syrového bílku, dá se použít Královská glazura vyšlehaná s citronovou šťávou. Místo tuzemáku můžeme použít rumovou tresť.