Staňte se našimi fanoušky na:

Vesnická vaječná tlačenka

Autor receptu: Lucie Dubská (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli a salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z moravanky vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Nálev si dáme stranou. Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs osolíme, opepříme a přidáme hořčici s majonézou. Směs promícháme. Připravíme si nálev. K nálevu z moravanky přidáme asi 150 ml vody, masox a necháme přejít varem. Pak přidáme želatinu na vaječnou tlačenku, vodu a rozmícháme. Nálevem zalijeme vaječnou hmotu, promícháme a vlijeme do srnčího hřbetu nebo jiné nádoby podle toho, jaký má mít vaječná tlačenka tvar. Vaječnou tlačenku z moravanky necháme v lednici ztuhnout. Ztuhlou vaječnou tlačenku servíruje podle chuti, zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |20. července 2014
vypadá dobře dělám obdobně Odpovědět
kymlal |30. prosince 2013
mám taky rád Odpovědět
jana.h |18. srpna 2013
taky dělávám Odpovědět
H-D |16. srpna 2013
samé dobroty Odpovědět
eliska.staubertova |15. srpna 2013
delam ji podobně Odpovědět
Vlastik |15. srpna 2013
zkusím Odpovědět
Vlastik |15. srpna 2013
super Odpovědět
Vlastik |15. srpna 2013
mnamka Odpovědět
q |15. srpna 2013
fajn Odpovědět
i |14. srpna 2013
výborné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!